Werkwijze

Werkwijze

Mijn werkwijze omvat in het algemeen enkele vaste onderdelen.

Oriƫntatiegesprek

Aan de hand van een vrijblijvend oriƫntatiegesprek bij u thuis inventariseer ik de mogelijkheden. Deze spreek ik graag met u door. Ik maak vervolgens een offerte voor u voor het maken van een schetsontwerp, definitief ontwerp, beplantingsplan en plantlijst.

Inmeting

Als u akkoord gaat met de offerte, meet ik uw tuin in. Het is belangrijk om de afmetingen van uw tuin precies te kennen. Waar bevindt zich bijvoorbeeld de schuur, de garage, de deuren van uw pand en dergelijke. Vaak zijn er bestaande elementen in uw tuin die een plaatsje kunnen of moeten krijgen in uw toekomstige tuin.

Schetsontwerp

Op basis van de ingemeten ondergrond maak ik een schetsontwerp van uw tuin. Het schetsontwerp laat alle belangrijke elementen van uw nieuwe tuin zien. U kunt duidelijk terrassen, paden, gazons, borders, bomen en andere vaste elementen zoals pergola’s, vijvers, waterelementen, kunstobjecten en dergelijke onderscheiden.

Definitief ontwerp

Als u akkoord gaat met het schetsontwerp, maak ik een definitief ontwerp. In het definitieve ontwerp detailleer ik alle onderdelen. De afmetingen en de materiaalkeuze geef ik duidelijk aan. U krijgt hiervan een ingekleurde tekening.

Beplantingsplan

Het definitieve ontwerp vormt de basis voor het beplantingsplan. Bij het opstellen van het beplantingsplan kunt u ook een rol spelen. Ik kan meestal eenvoudig met uw wensen voor beplanting of bomen rekening houden. Het plan voorziet in de exacte plaats voor het planten van de vaste planten, de heesters en de bomen. Met behulp van het beplantingsplan kunt u uw tuin (laten) aanleggen.

Plantlijst

In de plantlijst vermeld ik de hoeveelheden aan te schaffen planten en andere relevante informatie en hoeveelheden. Deze kunt u gebruiken om offerte op te vragen bij leveranciers, kwekers of hoveniers.